[Olsztyn] ASO POLBIS

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • nail77
    Classic
    • 2011
    • 2

[Olsztyn] ASO POLBIS

Witam chłopaki miałem ten sam problem termostat był dobry a mimo to spadała temperatura i nie mogłem dogrzać silnika okazało się że wina była w pokrywie termostatu gdzie spiera się jego iglica po prostu w plastiku zrobił się otwór na wylot.
  • Krzysiekno1
    Classic
    • 2010
    • 10

[Olsztyn] ASO POLBIS

Witam wszystkich.

Co prawda nie jestem użytkownikiem Octavii ale juz za niecały miesiąc będę szczęśliwym posiadaczem Superba2. Mam nadzieję że mnie nie wyrzucicie z forum ( ) Ale do rzeczy. Czy ktoś z użytkowników ma jakieś doświadczenie odnośnie ASO w Olsztynie?? Czy może polecacie inne ASO np. Gdańsk, Wawa??? Bardzo dziękuję za pomoc i pozdrawiam

Komentarz

• Dudekken
      Drive
      • 2010
      • 75

Olsztyn niestety najlepiej nie wypadł.

Komentarz

• Krzysiekno1
        Classic
        • 2010
        • 10

Tylko że to jest ocena salonu a nie serwisu.
        Ale dziekuję mimo to.

Komentarz

• olo2456
          Classic
          • 2011
          • 4

Zamieszczone przez Dudekken
          http://img130.imageshack.us/img130/5178/bestsalony2010.jpg

Olsztyn niestety najlepiej nie wypadł.
          To mnie akurat nie dziwi, bo tretowałem ze 4 lata temu temat jeszcze jak miałem felicję:-)
          Ale czy ktoś poleci coś w zamian?
          Jest kilka warsztatów o których opini za chorobę nie można znaleźć.
          Sam jeżdzę do czechserwis, ale może jest jeszcze jakiś inny zakład, od mechaniki, od opon czy od gazu który polecacie

Komentarz

• oolsztyniak
            RS
            S_OCP Member
            • 2007
            • 6650
            • Superb II combi (3T5)
            • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

Krzysiekno1, serwis co prawda nie jest za fachowy , drogo jak to w ASO i mechanicy czasem potrafią coś popsuć albo zapomnieć czegoś zamontować. Do tego dochodzą dolewki płynów które kosztują meeeega dużo i doliczają to do faktury mimo , że płynu nie chciałeś.
            Serwisowałem swoją skode w ASO.
            Co prawda nie był to polbis tylko inaczej to się wcześniej nazywało.
            Teraz ojciec jeździ do polbisu swoją.

Powiem tak - ojciec ma w dupie - auto firmowe mają zrobić i tyle , koszta nieważne , poza tym nie ma czasu i ochoty "szlajać się po innych mechanikach".
            U mnie było to samo - auto firmowe koszta nieważne , gwarancja najważniejsza :lol:
            Z tym , że byłem /jestem/ upierdliwym klientem mimo , że auto nie moje , nie ja płace ale to ja nim jeżdze i to ja mam nim jeździć.
            Panowie lubią porysować niektóre elementy nadwozia i udawać idiotów , że to już było.
            Czasem zapomną zakładać elementów.
            Np osłona silnika (ta górna) , płyta pod silnikiem.
            pogięcie progów na podnosinku - to już chyba norma - co prawda nie wiem jak teraz.
            Podczas wymiany żarówek podświetlenia rejestracji (o który nie prosiłem) panowie połamali mi uchwyty od tej plastikowej osłony i zapomnieli powiedzieć. w efekcie przy kazdym zamykaniu klapy osłona ta się odczepiała.
            jak nie udaje im się czegoś naprawić to wymieniają , np u ojca przestały działać ogrzewane lusterka , panowie zamiast pogrzebać w bezpiecznikach a później w przewodach stwierdzili uszkodzenie wiązki i trzeba wymienić. Nie wspomne tu już o diagnozie VAS'em które kosztowało 130 zł mimo , że błędu nie było.
            Co się okazało przełamany był jeden z przewodów , wystarczyło go skręcić nawet na krótko , zaizolować i z bani , niestety nikomu nie chciało się tego zrobić.

ogólnie serwis nie jest najelepszy , są przypadki jeżdzenia do Giżycka do firmy FIMOT , tam podobno jest fachowo i bezproblemowo.
            Jeśli będziesz strasznie zgryźliwy i wścipski to nic złego nie zrobią

Zamieszczone przez olo2456
            skodex na poprzecznej. Co prawda nie byłem ale ludzie chwalą , dla OCP mają rabat
            Była O2 RS 190 km / 436 Nm
            Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm

Komentarz

• Lashlo
              L&K
              S_OCP Member
              • 2007
              • 1455

Krzysiekno1, jezdzij do ASO w Gizycku (FIMOT),ceny maja nizsze i mnie nie zawiedli.

Komentarz

• olo2456
                Classic
                • 2011
                • 4

Zamieszczone przez oolsztyniak
                Krzysiekno1, serwis co prawda nie jest za fachowy , drogo jak to w ASO i mechanicy czasem potrafią coś popsuć albo zapomnieć czegoś zamontować. Do tego dochodzą dolewki płynów które kosztują meeeega dużo i doliczają to do faktury mimo , że płynu nie chciałeś.
                Serwisowałem swoją skode w ASO.
                Co prawda nie był to polbis tylko inaczej to się wcześniej nazywało.
                Teraz ojciec jeździ do polbisu swoją.

Powiem tak - ojciec ma w dupie - auto firmowe mają zrobić i tyle , koszta nieważne , poza tym nie ma czasu i ochoty "szlajać się po innych mechanikach".
                U mnie było to samo - auto firmowe koszta nieważne , gwarancja najważniejsza :lol:
                Z tym , że byłem /jestem/ upierdliwym klientem mimo , że auto nie moje , nie ja płace ale to ja nim jeżdze i to ja mam nim jeździć.
                Panowie lubią porysować niektóre elementy nadwozia i udawać idiotów , że to już było.
                Czasem zapomną zakładać elementów.
                Np osłona silnika (ta górna) , płyta pod silnikiem.
                pogięcie progów na podnosinku - to już chyba norma - co prawda nie wiem jak teraz.
                Podczas wymiany żarówek podświetlenia rejestracji (o który nie prosiłem) panowie połamali mi uchwyty od tej plastikowej osłony i zapomnieli powiedzieć. w efekcie przy kazdym zamykaniu klapy osłona ta się odczepiała.
                jak nie udaje im się czegoś naprawić to wymieniają , np u ojca przestały działać ogrzewane lusterka , panowie zamiast pogrzebać w bezpiecznikach a później w przewodach stwierdzili uszkodzenie wiązki i trzeba wymienić. Nie wspomne tu już o diagnozie VAS'em które kosztowało 130 zł mimo , że błędu nie było.
                Co się okazało przełamany był jeden z przewodów , wystarczyło go skręcić nawet na krótko , zaizolować i z bani , niestety nikomu nie chciało się tego zrobić.

ogólnie serwis nie jest najelepszy , są przypadki jeżdzenia do Giżycka do firmy FIMOT , tam podobno jest fachowo i bezproblemowo.
                Jeśli będziesz strasznie zgryźliwy i wścipski to nic złego nie zrobią

Zamieszczone przez olo2456
                skodex na poprzecznej. Co prawda nie byłem ale ludzie chwalą , dla OCP mają rabat
                Ja się zraziłem do Olsztyńskiego ASO jak jeszcze mieszkałem w Ełku i przyjechałem Olsztyna z zepsutym alternatorem (regulator napięcia wysiadł) No to mnie odpinpongowali o godz. 12.00 w sobotę, że CZASU nie ma i nie zrobią. Po moich prośbach dostałem nr nieautoryzowanego serwisu "czechserwis" i tam Panu Mariuszowi nie przeszkadzało że jest późno. Przyjechał z chałupy po 16.00 i zrobił, a ja mogłem do domu wrócić.

Też słyszałem o nich (o skodexie), ale tak jak czechserwis robią mechanikę. Mnie bardziej interesuje magik od gazu montowanego w skodzie (lan cośtam cośtam). Sam nie mam ale moja żonka w fabi posiada i ma kłopoty niemożebne, a podobno tylko ASO ten typ instalacji w Olsztynie naprawia.

Jeśli chodzi o FIMOT, to z czystym sumieniem mogę polecić też ten w Ełku. Nie mieszkam już co prawda 3 lata, ale tylko tam serwisowałem auta i to nie tylko skodę, ale i opla i zawsze było oki fachowo i cenowo.

Komentarz

• Lashlo
                  L&K
                  S_OCP Member
                  • 2007
                  • 1455

olo2456, FIMOT ma salony w Elku,Gizycku i Piszu z tego co pamietam,ale najblizej w Gizycku.

Komentarz

• Nicram.
                    Classic
                    • 2011
                    • 4

Zamieszczone przez Lashlo
                    FIMOT ma salony w Elku,Gizycku i Piszu
                    oraz w Kętrzynie i Suwałkach.Pozdrawiam
                    F1 FL 1.4 16V 75kM kombi Elegance 2006r.

Komentarz

• Borsuk2
                      L&K
                      • 2010
                      • 1203

W Kętrzynie już nie ma.
                      Fajna stronka

Komentarz

• kafara1
                        Drive
                        • 2007
                        • 93

panowie czy czy jako OCP mamy jakieś zniżki w Polbisie na części???
                        Pogwarancyjna naprawa i konserwacja okien marki SCHUCO
                        http://www.serwis-oknapvc.pl/

Komentarz

• Eidos71
                          RS
                          • 2011
                          • 2050
                          • Octavia II (1Z3)
                          • CAXA 1.4 TSI 122 KM

"Skodex" i "Czechserwis" na pewno są lepsze, niż ASO Polbis, ale kolega Krzysiekno1 na razie potrzebuje chyba info o serwisie w trakcie gwarancji, a więc jest zdany jedynie na ASO. Tak, jak koledzy napisali wyżej - tylko FIMOT w Giżycku (najbliżej). Olsztyńskie ASO lepiej sobie odpuścić. Poza tym w Olsztynie nie pozwolą Ci patrzeć, co robią, co leją i co wymieniają w Twoim autku - każą auto zostawić na warsztacie, a właściciel musi wracać do salonu. Nie wie, czy tak samo jest w Fimocie - ale nawet, jeżeli jest tak samo, to fachowość tamtejszych warsztatowców jest na pewno na wyższym poziomie.
                          Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
                          MOJA FURKA

Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"

Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71

Komentarz

• Borsuk2
                            L&K
                            • 2010
                            • 1203

Zamieszczone przez Eidos71
                            Poza tym w Olsztynie nie pozwolą Ci patrzeć, co robią, co leją i co wymieniają w Twoim autku - każą auto zostawić na warsztacie, a właściciel musi wracać do salonu. Nie wie, czy tak samo jest w Fimocie - ale nawet, jeżeli jest tak samo, to fachowość tamtejszych warsztatowców jest na pewno na wyższym poziomie.
                            Ja w Fimocie mogłem patrzeć (z góry, z dołu, z boku - jak chciałem) na pracę przy moim aucie i rozmawiać do woli. Uzyskałem odpowiedzi na wszystkie moje pytania, a było ich sporo .
                            Fajna stronka

Komentarz

• casuper
                              Rider
                              • 2011
                              • 335
                              • Octavia II combi (1Z5)
                              • BMM 2.0 TDI 140 KM

Ja tak może z dupy wyskoczę ale wczoraj odebrałem swoją eLKę z naprawy
                              blacharsko-lakierniczej z POLBISU. Powiem tak... wszystko okej, dobrze zrobione sprawę prowadził pan Zdzisław Dziliński. Kompetentny i ludzki gość. Rozmawiałem nawet wczoraj z nim o opiniach POLBISU na naszym forum. Opowiadałem mu co i jak to sam przyznał ,że panowie z salonu to tacy nie za bardzo są, o serwisie nie wypowiadał się za bardzo(albo nie chciał bo próbowałem go ciągnąć za język). Ale na samym początku zaznaczyłem ",że podobno w Ełku jest lepiej ale mam nadzieję,że u was też jest dobrze ,że te złe opinie to jakaś dziwna fama"
                              No i na razie mi pasuje. Naprawę miałem z OC, robione było: Zderzak RS wymieniony na ORI i lakierowany, błotnik ,kierunek i listwa.
                              Była O1 Laurin & Klement +
                              President Johnny II ASC / Sirio Silver Mag 90

Komentarz

Pracuję...